Witam :)

Póki co tutaj se możemy gadać. Co kto woli znaczy się. :P

Witam :)

Postprzez SzYmeK 6 sty 2010, o 19:38

Pozwolę sobie w ten sposób się z Wami przywitać :)

WITAM PONOWNIE !! :)


P.s
Sprinter przydało by się rozesłać do wszystkich(no może z wyjątkami) zarejestrowanych ludzi ze starego forum maile o reaktywacji forum :)
SzYmeK
 
Posty: 28
Dołączył(a): 5 sty 2010, o 22:23

Re: Witam :)

Postprzez Duszek 7 sty 2010, o 19:52

Siema Szymek ty stara łajzo xD
Duszek
 
Posty: 23
Dołączył(a): 22 lis 2009, o 13:06

Re: Witam :)

Postprzez Chronos 8 sty 2010, o 19:05

Siemka Szymek czarnuchu :)
Pump it up!
Chronos
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2009, o 18:48

Re: Witam :)

Postprzez SzYmeK 9 sty 2010, o 07:28

przywitanie w starym stylu :)) ohh jak miło

P.s
Za jakieś dwa miesiące wracam do gry (po 2 latach przerwy) :)
SzYmeK
 
Posty: 28
Dołączył(a): 5 sty 2010, o 22:23

Re: Witam :)

Postprzez [POD]Bocik 9 sty 2010, o 17:20

Szymek, nie rób sztucznego tłoku :) Już jeden temat witających jest. Lepiej zamiast gadać szykuj dupe na ordery, bo niektórzy grają non stop i będą karać :twisted: :twisted: :twisted:
[POD]Bocik
 
Posty: 11
Dołączył(a): 8 sie 2009, o 09:42

Re: Witam :)

Postprzez SzYmeK 9 sty 2010, o 18:22

Szczerze mówiąc to nawet nie czytałem tego topicu misina dlatego otworzyłem swój własny :D

Ja niestety nie mogę jeszcze grać bo jestem w UK i mam neta z modemu usb niby 3.6Mb ale w rzeczywistości gorsze to od 512Kb radiówki w Polsce..

Panowie takie pytanie: mam laptopa(niestety na razie tylko na nim będę grał) I ma on zintegrowana kartę grafiki.. Istnieje taka możliwość by dołożyć kartę graficzną do laptopa ? Bo nawet przy procesorze Intel T6500 2.10GHz i 3GB ramu ta moja zintegrowana karta(intel GMA 4) nie radzi sobie z csem 1.6( jakieś 60 fps w akcji).. A co dopiero będzie w css..
SzYmeK
 
Posty: 28
Dołączył(a): 5 sty 2010, o 22:23

Re: Witam :)

Postprzez Chronos 10 sty 2010, o 12:47

Powiem ci: ujnia. Nie dołożysz grafiki do lapka. Nie ma zewnętrznych kart graficznych, a w laptopach wszystko jest tak skonstruowane żeby zajmowało jak najmniej miejsca więc większość kart graficznych w laptopach to karty zintegrowane z płytą główną. Wyjątkiem od tej reguły są niektóre laptopy firmy DELL (być może jeszcze inne ale nie orientuję się w tym), gdzie karta graficzna jest oddzielnym elementem zintegrowanym z układem chłodzenia. Są w necie instrukcje jak można wymienić taką kartę graficzną, ale wymogiem jest to ,że trzeba położyć łapę na drugiej karcie graficznej pasującej układem chłodzenia do twojego laptopa i wymiana taka jest dość skomplikowana.

Masz tu przykład takiej instrukcji wymiany grafiki: http://www.notebookcheck.pl/Wymiana-karty-graficznej-w-laptopie.3154.0.html
Pump it up!
Chronos
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 lis 2009, o 18:48

Re: Witam :)

Postprzez SzYmeK 10 sty 2010, o 16:01

Dzięki krysia za linka i zainteresowanie moim pytaniem :)

Ja mam Toschibe satellite tak więc nie wymienię sobie karty. Wczoraj wpadłem na ten pomysł napisałem tutaj na forum a potem pomyślałem żeby zadzwonić do supportu toshiby i tam mi powiedzieli że jest to nie możliwe. Musiał bym wymienić całą płytę główną na jakąś z modułem np nvidi... Minimalny koszt takiej imprezy to 200Funtów tak więc w ogóle mi się nie opłaca.. :)

Ale zastanawia mnie jedno... Mój pierwszy komputer 1.3 Duron, 512 sdram, karta grafiki 32mb zintegrowana i miałem tam około 40 fps. Ten lapek tak jak pisałem jest całkiem dobry z kartą graf. zintegrowaną ale to jest karta intela i nie wyciąga w akcji więcej jak 60 fps..

Szukałem w biosie jakiejś opcji zwiększenia ilości ramu dla karty graf. ale nie mogę znaleźć..
Jakieś pomysły? Przeczytałem już 1000 poradników odnośnie ilości fps w csie.. :)
SzYmeK
 
Posty: 28
Dołączył(a): 5 sty 2010, o 22:23

Re: Witam :)

Postprzez Duszek 10 sty 2010, o 19:02

2 lata w UK i cie nie stac na porzadny komputer ?? Oj Szymek to na cos ty ta kase przesial xD

Ja mam lapka Asusa PentT3200 Grafike GForca 9300MG VRam 256mb, pamieci 3Gb ramu i nie mam najmniejszych problemow z css.
Duszek
 
Posty: 23
Dołączył(a): 22 lis 2009, o 13:06

Re: Witam :)

Postprzez SzYmeK 11 sty 2010, o 12:08

Duszek Anglia to nie sielanka jak kiedyś.. Jak chcesz mieszkać sam ze swoją kobietą w mieszkaniu. chcesz jezdzić autem i nie zyć jak szczur to cięzko coś odłożyć !! :)

Co do Twojego lapka to na chuj mi ta informacja ? :P Offtopowcu jeden :D
W ogóle jest możliwość zwiększenia ilości ramu dla karty graficznej w biosie ? bo wiem że w tym moim pierwszym kompie miałem wybór albo 32 albo 64 mb.. Ale w tym moim lapku tego nie widzę ..
SzYmeK
 
Posty: 28
Dołączył(a): 5 sty 2010, o 22:23

Następna strona

Powrót do Forum ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron